Foredrag med faglig viden og personlige indsigter

Jeg holder løbende foredrag, hvor mit fokus er på at balancere det alvorlige med det humoristiske og min faglige viden med mine personlige indsigter.

Jeg er uddannet lærer, og har derfor bred erfaring med, hvad der skal til for at inspirere og fastholde en samling mennesker, så de går motiverede fra foredraget med ny inspiration.

Jeg sammensætter foredraget, så det passer tidsmæssigt til jeres planer. Det kan både være kortere oplæg til længere workshops med mere deltagerinvolvering.

Prisen afhænger af tidsrammen, sted og forberedelsestid.

“Kæmpeste, kæmpe tak Lisbeth! Det var virkelig et stærkt og vigtigt oplæg du lavede! Alle har haft brug for det, og fik rigtig meget ud af det!” 

Citat fra Sophie fra Diabetesforeningens Ungegruppe, Region Hovedstaden, efter et foredrag om “diabetes og psyken”.

Gør I jer overvejelser om at få mig ud som foredragsholder, så tøv ikke med at tage kontakt, og så kan vi sammen se på detaljerne.

Skriv til mig under kontakt, eller ring/sms til tlf: 61 66 61 88

Diabetes og psyken - om at finde balancen

I dette foredrag kommer jeg ind på flere af de ting, som gør, at det kan være en ekstra udfordring at have diabetes – ikke bare fysisk, men også psykisk.

Jeg kommer ind på emner som:

  • Diabetesstress og udbrændthed
  • Når diabetes fylder 24/7, og man stadig skal have et liv til at fungere ved siden af
  • Om hvordan det VIRKELIG kan være at have diabetes med alle de svære følelser og tanker, der kan følge med

 

Jeg kommer i foredraget også ind på forandringsmuligheder og nye indgangsvinkler til det at leve med type 1 diabetes.

Ligeledes giver jeg konkrete værktøjer, så man kan gå hjem med fornyet motivation til at leve bedst muligt med sin diabetes.

I foredraget indgår både mine egne oplevelser med den psykiske side af diabetes. Men jeg anvender også min faglige viden og erfaringer fra det at hjælpe mennesker i terapi med type 1 diabetes til bedre balance med deres diabetes igen.

 

Diabetes og spiseforstyrrelser - eller et forstyrret forhold til mad?

I dette foredrag kommer jeg ind på:

  • Diabulimi og når insulinen pludselig bliver fjenden
  • Når mad, vægt, tal, kulhydrattælling og kontrol tager overhånd
  • Om når behandling af diabetes og spiseforstyrrelse modarbejder hinanden
  • Om tanker, følelser og adfærd knyttet til det spiseforstyrrede univers
  • Om hvad der skal til for at komme ud på den anden side

Foredraget handler både om decideret spiseforstyrret adfærd, men også om det lidt mere almindelige forstyrrede forhold til mad, som de fleste med type 1 diabetes kan kende sig selv i.

I foredraget bruger jeg både min egen historie med diabulimi plus min faglige baggrund som psykoterapeut, hvor jeg har haft flere mennesker i terapi med disse problematikker, som er kommet tilbage til en sund balance igen.

Type 2 diabetes og overspisning - når maden har taget magten

I dette foredrag kommer jeg ind på de problematikker, man kan kæmpe med som type 2 diabetiker, når maden har taget styringen i livet.

Når man ved, hvad man burde gøre, men bare ikke kan alligevel. I foredraget fjerner jeg skyld og skam, og kommer ind på, hvad der kan ligge til grund for, at den enkelte kan have brug for overspisningen som en mestringsstrategi i livet.

 

Vi kigger også på måder at komme af med overspisningen på, som fx mindful spisning, grænsesætning, og stressreduktion.

I foredraget bruger jeg eksempler fra mit eget tidligere spiseforstyrrede liv, og ser på problematikken både med alvor og en humoristisk distance. Ligeledes anvender jeg min faglige viden med at have bragt mange klienter igennem spiseforstyrrelsens greb til et liv i balance.