Hvad er overspisning?

De fleste mennesker kender til anoreksi og bulimi, men overspisning (eller BED – Binge eating disorder) er i offentligheden stadig mest en lidt ukendt tilstand, på trods af, at det anskydes, at det faktisk er denne spiseforstyrrelse at flest kæmper med i Danmark.

Når du lider af overspisning har maden taget magten over dig og den har ædt hele eller dele af dit liv. Men hvordan kommer du ud af den igen?

Vejen ud af overspisning

Hvis du går i terapi for overspisning, tilbyder jeg dig en kærlig, støttende og omsorgsfuld hånd, så vi sammen kan finde din vej ud af spiseforstyrrelsen.

Jeg tror på, at vejen ud af en spiseforstyrrelse går igennem at lære sig selv rigtig godt at kende. I terapien forholder jeg mig derfor til dig som et menneske, der HAR en spiseforstyrrelse som en redningsvest eller en støttestok. Du ER ikke spiseforstyrret!  Hvem er du, der er bagved? Hvad MÆRKER og FØLER du egentlig? Hvad har du LYST til? Hvad har du BRUG FOR?

Ligesom ved andre spiseforstyrrelser, så er behandling af overspisning også en lidt længere og snoet vej, men bestemt mulig. Min erfaring er, at der skal arbejdes på flere planer. Nedenstående ting er noget, de fleste dog på et eller andet niveau har brug for at få kigget på, på trods af at vejen ud af overspisning er forskellig for alle.

Det kan være en idé at få kigget på:

  • Har du kontakt til dine følelser? Kan du være være med dem og i dem og acceptere dem?
  • Er der ting fra din fortid, der skal kigges på og heles op?
  • Har du kontakt til din krop, så du kan mærke dig selv, hvad du har lyst til og brug for, hvad du vil og ikke vil?
  • Har du brug for at få styrket dit selvværd, og ændret den måde du tænker om dig selv på?
  • Kan du sige “nej” når det er nødvendigt og sætte dine grænser, så du kan passe på dig selv og stå op for dig selv?
  • Accepterer du dig selv som du er, med alle dine potentialer og ressourcer og muligheder?

Og en dag er den væk…

Når først der er kommet god kontakt mellem din krop og dit hoved igen, og du kan sanse, føle og mærke, hvad du virkelig har brug for og lyst til, så begynder du at fylde dig ud med det, der er nærende for dig og tomheden forsvinder.

Du fylder dig dermed ud med DIG, og har dermed ikke længere brug for med tiden at fylde dig ud med mad eller tanker om mad. Og så folder DU dig ud og begynder at passe godt på dig selv, som bar du et lille ubeskyttet barn på armen…

På et tidspunkt, så er spiseforstyrrelsen simpelthen overflødiggjort. Du har ikke brug for den i dit liv længere. Det kommer ikke over natten, og der er en vej at gå, men det kan bestemt lade sig gøre.

Det er i den sammenhæng vigtigt at huske på, at det kræver en stor kraft og viljestyrke at være spiseforstyrret i sig selv. Når den selvdestruktive kraft vendes udad, ja så bliver den til en fantastisk livskraft!

Få hjælp til din overspisning. Det er nemlig bestemt en mulighed at komme ud og videre. Jeg støtter dig gerne i din proces mod et liv uden denne spiseforstyrrelse.

Ring/sms til mig på tlf: 61 66 61 88 eller kontakt mig her for at bestille en tid.